Mer om utdanningen – gruppetreningsinstruktør

Som gruppetreninginstruktør møter du mange mennesker som har muligheten til å gi en inspirerende opplæringsopplevelse. Med kompetanse, tilstedeværelse og engasjement tiltrekker du det beste av deltakerne.

For å bli en lisensiert gruppetreninginstruktør, les tre steg, Grunnleggende teori, Forberedende gruppetrening og et Praktisk undervisning.

Varighet

  • 6 ukes studier ved halvhastighet (50%) via vår digitale plattform. Tid brukt kan variere avhengig av forkunnskap og studieteknikk.
  • 40 undervisningstimer
  • Dagstid 08.00-17.30 (enkelte avvik kan oppstå)
  • 100% oppmøte krav til lærerledede deler
  • Hjemmestudier og egen praktisk opplæring utført utenfor undervisningsperioden

Innhold

For å få lisens må du gå alle tre modulene. Samtlige moduler inngår i utdanningspakken:

1. Grunnleggende teori*
2. Forberedende gruppetrening
3. Praktisk undervisning

*Grunnleggende teori er obligatorisk om du vil lisensiere deg innen gruppetrening

Steg 1 – Grunnleggende teori
Her får du en forståelse av kroppens oppbygning og funksjon i både aktivitet og hvile. Du kommer til å anvende disse kunnskapene praktisk i din egen trening og/eller som instruktør.

Steg 2 – Forberedende gruppetrening
Her får du kunnskapen du trenger innen kommunikasjon, rollen som instruktør, ditt varemerke og musikk kunnskap som forbereder deg før din praktiske retning.

Steg 3 – Praktisk undervisning

– Cycling Endurance
Sykkel er en effektiv og fartsfylt treningsform som passer de aller fleste. Du får lære deg å lage egne timer som passer flere målgrupper, i tillegg til å instruere koreograferte sykkeltimer.

– Elements of Yoga
Denne utdanningen gir deg mulighet til å undervise tradisjonelle yogatimer, yoga med ulike formål og fokus som for eksempel styrke, bevegelighet, core, balanse, avslapning og respirasjon eller noen spesifikke asana typer som hoftehev, bakoverbøy, foroverbøy etc. Du kan også bruke øvelsene i timer som inneholder deler av yogabevegelser/øvelser.

– F.A.M. Functional Athletic Movement
Funksjonell trening er trening der du bruker og utfordrer kroppens naturlige bevegelsesmønster og funksjoner, som balanse, koordinering, spenst, styrke, bevegelighet og motorikk. Du lærer deg å lage varierende, effektive og funksjonelle timer som passer flere ulike målgrupper.

– Cardio Stylez
Cardio Stylez er utdanningen for deg som vil inspirere andre gjennom koreografert kondisjonstrening som ulike dansetimer, koreograferte timer og intervalltimer.

Lisens

For å få lisens må du gå alle tre moduler; Grunnleggende teori, Forberedende gruppetrening og den Praktiske undervisning du skal ta. Når alle moduler er gjennomført har du mulighet å lisensiere deg ved å gjennomføre skriftlig og praktisk prøve.

Forkunnskaper

Ingen forkunnskaper kreves for å delta på Forberedende gruppetrening

Meld deg på her