Mer om kostholdsrådgiver

Dine matvaner styres av dine tanker og atferdsmønster! Med økt kunnskap om hvordan samspillet fungerer mellom hjernen og maten du spiser, skapes en ny forståelse for hva du og andre trenger for å få en god helsefremmende hverdag.

Målet er at du kan optimalisere ditt kosthold, samt få et sunt og stressfritt forhold til mat.

Utdanningen vender seg til deg som vil lære deg mer for egen del/ og eller inspirere og hjelpe andre mennesker til å få det bedre ved å coache dem i hvordan de kan planlegge sitt kosthold og skape sunne vaner.

Utdanningen gir deg kunnskap om hva du og dine nærmeste trenger for å oppnå et optimalt kosthold, samt et sunt og stressfritt forhold til mat. Vi analyserer det kroppen din behøver for å ha det bra – både fysisk og psykisk. Vi gjør deg bevisst på hvordan stress og angst er koblet til mat og hvordan dette påvirker hjernen og kroppen din, og hvordan du kan bryte et eventuelt negativt mønster.

Du vil lære om kildekritikk og basiskunnskap innen næringslære for å kunne gjøre en vurdering av reklame og trenddietter som vi omgir oss med.  Du vil få mer kunnskap om hvordan nyrer, lever, immunforsvaret, hjernen og dine muskler påvirkes av hva du spiser, samtidig som du vil få en bedre helhetsforståelse for hvordan kroppen din bryter ned mat og omsetter den til energi.

Vi vil også gi deg innsikt i IBS (irritabel tarm- syndrom) , type 2 diabetes, kroppens metabolisme og energiomsetning. Dersom du har prøvd ulike slanke metoder uten å lykkes, vil du kunne sette en konkret plan på hvordan du kan få kontroll over din helse. Med økt forståelse av kosthold og hvordan kroppen fungerer vil du lære at du ikke lenger trenger en diett for å oppnå de resultatene du ønsker. Du vil få forståelse for at det ikke finnes noen fasit når det kommer til kosthold og at alle mennesker har ulike behov og forutsetninger.

Varighet

  • 80 timer lærerstyrt undervisning
  • Deltid/helg fra torsdag til søndag. Torsdag – fredag fra kl. 16.30 – 21.30. Lørdag og søndag fra kl. 09.00 – 18.00 (små tidsendringer kan forekomme)
  • 80 % oppmøte
  • Hjemmeoppgaver og egenstudier

Innhold

  • Prinsipper for en sunn kostholdning
  • Ulik atferd og hvordan hjernen din styrer deg
  • Viktige hormoner
  • Hvordan alkohol påvirker deg hormonelt
  • Immunforsvaret
  • Fordøyelsen
  • Nyrer og lever. Trenger vi detox?
  • Forbrenning
  • Kildekritikk i forhold til markedsføring og media
  • Karbohydrater, fett og protein– omdanning til energi
  • Vitaminer, mineraler og antioksidanter – hva trenger du å spise?
  • Næringsverdi: hva blir maten du spiser i rene tall?
  • Hvordan stress påvirker kroppen og hjernen
  • Hvordan du kan få en stressfri kropp
  • IBS (irritabel tarm-syndrom)
  • Kosthold for gravide
  • Vegansk kosthold
  • Kosthold for å unngå metabolsk syndrom, diabetes type 2
  • Laktose- og glutenintoleranse
  • Fellesnevnere for ulike dietter
  • Analyse av ulike dagsmenyer
  • Analysere målsetning, utgangspunkt og personens forbedringsevne
  • Hvordan vaner effektivt kan brytes i praksis
  • Samtalemetodikk
  • Kosttilskudd – For hvem og når er det behov? Hvilke og hvor mye?
  • Tilsetningsstoffer
  • Hvordan valg av drikke kan påvirke kundens resultat
  • Kostregistrering på data: skape ulike strategier for ulike målsetninger og forutsetninger
  • Analysere kosthold/ menyer
  • Praktisk kostrådgivning

Lisens

Etter avsluttet utdanning har du mulighet til å lisensiere deg via teoretisk og praktisk eksamen. Resultatet er bestått/ikke bestått og begge prøver må være bestått for å bli lisensiert kostholdsrådgiver. Lisensavgift på kr 1500,- inngår i prisen.

Forkunnskaper

Ingen forkunnskaper kreves.

Meld deg på her