Skip navigation

Mer om PT-utdanningen

Mer om PT-utdanningen

 

Markedets lengste og mest komplette utdanning

Vi har valgt å jobbe med lærerstyrt undervisning hele veien i samtlige moduler både til personlig trener, gruppetreningsinstruktør og kostholdsrådgiver. På personlig trener studiet får du over 200 timer undervisningstid med emner og fordypninger som er nøye avveid for å gi deg en helhet og gjøre det til markedets mest attraktive trener.
Vi legger mye tid på det å praktisk kunne utøve yrket.  ”Learning by doing” – filosofien står sterkt hos oss!

 

Heltid eller deltid

Velg mellom heltidsutdannelse på dagtid eller deltid på ettermiddag/ kveld og helg. Sistnevnte passer kanskje best for deg som har annen jobb eller studier ved siden av. Vil du bli ferdig raskere med din utdanning og har mulighet til å studere på dagtid velger du gjerne det første alternativet. Du kan fint kombinere også de ulike modulene, f.eks. Steg 1 på heltid og steg 2 på deltid. Vårt modulsystem gir deg fleksibilitet til å velge når og hvor raskt du vil fullføre din utdanning.  

 

9 av 10 får jobb etter SAFE utdanning!

Undersøkelser SAFE har gjort viser at mer enn 90 % av våre lisensierende deltagere får jobb kort tid etter avsluttet utdanning hos oss. Det kan vi nesten kalle jobbgaranti! I tillegg har vi et samarbeid med SATS Elixia som også garanterer jobb dersom du går igjennom deres godkjenningsprosess.


Vi har lang erfaring fra treningsbransjen og med å utdanne trenere. Vi vet hva du som personlig trener eller gruppetreningsinstruktør bør kunne, hva dine kunder og deltakere vil forvente av det og hva arbeidsgivere krever.

 

Digitalt utdanningsmateriell
Vi tilbyr både digitale løsninger og tradisjonelt utdanningsmateriell. Dette for å maksimere innlæring og bidra til at din utdanning blir så optimal som mulig for deg. Gjennom våre web-baserte verktøy kan du få tilgang til både utdanningsmateriell og forelesninger. Dette gir deg muligheten til å bruke din egen laptop, smartphone eller nettbrett under og etter utdanning. 

 

Velrenommert utdanningsteam

Våre lærere har unik kunnskap innen både pedagogikk, kommunikasjon og emnespesifikke områder slik at du som elev kan utvikles fullt ut, i den takt du selv ønsker. Våre lærere har både faglig tyngde, lang erfaring med å utøve det yrket de utdanner i samt lang erfaring med å forelese og coache andre.

Vi har relativt få lærere per utdanning noe som sikrer at du får trygg, personlig og god oppfølging.  Vi er nysgjerrige og møter deg med et åpent sinn.

Vårt mål er at du får alle verktøy og fremgangsnøkler du trenger for å lykkes i ditt nye yrke.

  

Alltid oppdaterte
Vi streber etter alltid å holde oss selv og deg oppdatert innen de siste studiene innen aktuell forskning og det siste innen treningstrender.  Vi stiller høye krav til at du får presentert faktabasert og dokumentert kunnskap. Gjennom det digitale webbasererte utdanningsmaterialet kan du på egenhånd holde deg oppdatert med det siste og ta del av nyheter/trender innen trening og helse.

 

Originalen er best

Helt siden starten på 90-tallet har vi utdannet flest instruktører og personlige trenere av alle i Norden. Dette vitner om vår høye kvalitet og mange fornøyde deltakere. Svært mange velger å gå flere utdanninger med SAFE. I løpet av årenes gang har vi blitt kopiert av andre, hvilket for oss er en honnør og bevis på at det vi gjør er veldig bra.

Med lang erfaring innen utdanning vet vi hva som kreves for å bli en drivende dyktig gruppetreningsinstruktør og personlig trener. Vi får mange gode tilbakemelding fra arbeidsgivere som er fornøyd med sine ansatte som har tatt utdanning hos oss.

Med SAFE i ryggsekken kan du skaffe deg et nytt yrke og bidra til å forbedre andres hverdag og liv.


"Det er en praktisk utdanning med mye fokus på at jeg som trener skal kunne møte og lede andre mennesker. Lærerne er utrolig engasjerte og dedikerte, og byr like mye på sin kompetanse som seg selv. Det er en god blanding av teori og praksis, og våre felles trivselsregler bidrar til trygghet for meg som deltaker underveis. Gjennom denne utdanningen har jag i tillegg møtt venner for livet! "
- Lee Baxter, Fys - og målvaktstrener AIK

 

Vi finnes i hele Norden!
SAFE utdanner i hele Norden. I Sverige fra Malmö i syd til Stockholm i nord og hovedstaden Oslo til Bergen i vest. Slik sikrer vi at du har mange utdanningsalternativ hvilket angår både språk, datoer og lokasjon som passer deg.

 

Sterke samarbeidspartnere
SAFE er Nordens ledende utdanningsorganisasjon og derfor har vi også en rekke ettertraktede samarbeidspartnere. Vi samarbeider blant annet tett med de aller største treningskjedene, som SATS, Fresh Fitness, Actic, Evo og sprek og blid. Det er din trygghet at vi kjenner din fremtidige arbeidsplass godt! Når du har med deg en SAFE lisens i bagasjen er det stor sjanse for at du får jobb om du søker jobb hos en eller flere av disse aktørene.

 

PT utdanningen

- 228 timer undervisning med lærer

   PT steg 1 – Teori (60 timer)
   PT steg 2 – Personlig trener (168 timer)

- Digitalt undervisningsmateriell

- PT- praksis med eksterne kunder

- Tilgang til kostnadsfri trening på SATS

 

Utdanningens innhold

- Programkonstruksjon

- Fordypning i treningslære

- Sentral nervesystemet og motoriske senter

- Kommunikasjon

- Pedagogikk

- Instruktørsrollen

- Grunnleggende kosthold

- Kondisjon-, styrke – og bevegelighetstrening

– Bevegelsesanalyse og teknikk

– Trening med egen kroppsvekt

– Trening med frivekter og andre redskaper

– Trening på apparater

- Forandre det ubevisste; nervesystem og muskelfunksjon

- PT som yrke

- Kommunikasjon

- Kroppsanalyse

- Testmetodikk

- Belastningsskader

- Kosthold for ulike målgrupper

- Treningsplanlegging

- Fordypning treningslære; utholdenhet, styrke og bevegelse

- Trening for gravide

- Trening for eldre

- Trening for ulike mosjonsidretter

- Spotting og coaching

- Funksjonell trening

- PT praksis

 

Hjemmeoppgaver og egenstudier kommer i tillegg.

 

 

Lisens

Etter endt utdanning har du mulighet å lisensiere deg, via teoretisk og praktisk prøve.

 

Forkunnskaper

SAFEs grunnleggende teori eller tilsvarende, samt at vi anbefaler at du selv prøver å trene med en personlig trener.

Back to top