Skip navigation

Gruppetreningsinstruktør

Utdann deg til gruppetreningsinstruktør

 

Som gruppetreningsinstruktør møter du mange mennesker som du har mulighet til å gi en inspirerende treningsopplevelse. Med kompetanse, tilstedeværelse og engasjement bringer du frem det beste hos dine deltakere.

 

For å bli lisensiert gruppetreningsinstruktør må du gå tre steg. Samtlige steg inngår i utdanningspakken:


1. Grunnleggende teori*
2. Forberedende gruppetrening
3. Praktisk undervisning (Cardio Stylez, Cycling Endurance og Elements of Yoga)

 

* Grunnleggende teori er obligatorisk om du ønsker lisens som gruppetreningsinstruktør

 

Steg 1 – Grunnleggende teori

Her får du en forståelse av kroppens oppbygning og funksjon i både aktivitet og hvile. Du kommer til å anvende disse kunnskapene praktisk i din egen trening og/eller som instruktør.

 

Steg 2 – Forberedende gruppetrening

Her får du kunnskapen du trenger innen kommunikasjon, rollen som instruktør, ditt varemerke og musikk kunnskap som forbereder deg før din praktiske retning.

 

Steg 3 - Praktisk undervisning

- Cardio Stylez
Cardio Stylez er utdanningen for deg som vil inspirere andre gjennom koreografert kondisjonstrening som ulike dansetimer, koreograferte timer og intervalltimer.

 

- Cycling Endurance

Sykkel er en effektiv og fartsfylt treningsform som passer de aller fleste. Du får lære deg å lage egne timer som passer flere målgrupper, i tillegg til å instruere koreograferte sykkeltimer.

 

- Elements of Yoga
Denne utdanningen gir deg mulighet til å undervise tradisjonelle yogatimer, yoga med ulike formål og fokus som for eksempel styrke, bevegelighet, core, balanse, avslapning og respirasjon eller noen spesifikke asana typer som hoftehev, bakoverbøy, foroverbøy etc. Du kan også bruke øvelsene i timer som inneholder deler av yogabevegelser/øvelser. 

 

- F.A.M. Functional Athletic Movement 
Funksjonell trening er trening der du bruker og utfordrer kroppens naturlige bevegelsesmønster og funksjoner, som balanse, koordinering, spenst, styrke, bevegelighet og motorikk. Du lærer deg å lage varierende, effektive og funksjonelle timer som passer flere ulike målgrupper.

Back to top