Skip navigation

Argjent Ahmeti

Intervju SAFE – Argjent Ahmeti

 

 1. Hvorfor valgte du å bli Personlig Trener og kostholdsrådgiver?
  Svar: Grunnen til at jeg valgte yrket var fordi jeg alltid har hatt et brennende ønske om å hjelpe mennesker, og hva er bedre enn å være med å bidra til at folkehelse i Norge bedres? Jeg føler meg privilegert å kunne bidra til at folk øker sin livskvalitet og lever bedre. Jeg søker alltid kunnskap, derfor tok jeg kostholdsrådgiver utdanningen min hos Safe fordi jeg mener trening og kosthold går som hånd i hanske. Det vil gi meg flere strenger å spille på, samtidig får jeg bredere kunnskap som vil hjelpe meg i min hverdag til å kunne gi best mulige råd til enda flere mennesker der ute.
 2. Når gjennomførte du utdanningen din?

Svar: Jeg gjennomførte PT-utdanningen min mars 2017. Kostholds utdanningen min hos SAFE gjennomførte jeg desember 2017.

 

Fortell litt om utdannelsen din. Hva lærte du på SAFE?

Svar: Utdannelsen min foregikk over fredag, lørdag og søndag, det passet meg utrolig bra i forhold til jobb og min hverdag. Jeg lærte utrolig mye hos SAFE, blant annet om kosthold og hvordan jeg kunne vidreføre det til mine kunder. SAFE står for en modell som du vil virkelig få god nytte av når du skal jobbe som PT, eller kostholdsveileder.

 

Hvorfor vil du anbefale SAFE til andre?

Svar: Grunnen til at jeg ønsker å anbefale SAFE er fordi jeg ble veldig godt tatt imot og forelserne hadde god kunnskap og bra formidlingsevne. Jeg lærte utrolig mye om kosthold og det bruker jeg i min hverdag og med mine kunder

 

 

 1. Hvordan arbeider du i dag? Hvordan ser din dag/uke ut?
  Svar: Fokuset mitt er å styre dagene mine og ikke la dagene mine styre meg. Jeg vektlegger på å ha full kalender med PT-timer mandag til fredag og jobber ut ifra det for å yte best mulig kvalitet til kundene mine. Jeg har samtidig fokus på min treningshverdag slik at jeg gjennomfører gode økter som vil gi meg energi og stamina til å kunne yte maksimalt hver eneste dag. Helgene mine pleier som regel å være rolige der jeg bruker tiden med familie og venner. Søndagens kveldene bruker jeg på å forberede uken som kommer og lar ingenting gå til tilfeldighetene.
 2. Hvor raskt var du fullbooket?

Svar: Jeg ble fulltids- PT på 12 dager, rett fra skolebenken. Målet mitt var å gjennomføre flest mulig konsultasjoner med medlemmer på senteret, det ga meg muligheten til å presentere produktet jeg kunne tilby. Jeg tenkte, hva er den raskeste veien til å bli fullbooket og knakk tidlig en kode som har gjort meg Norges mestselgende PT.

 

 1. Hvorfor tror du at du har lykkes?
  Svar: Jeg tror det en mange faktorer som spiller inn. Hovedgrunnen til at jeg har lykkes er fordi jeg har gått all in, og ikke sett meg tilbake. Jeg tok yrket seriøst og gikk inn med en innstilling om at dette var noe jeg skulle gjøre fulltid! Det skal også sies at jeg er utrolig flink med mennesker uansett alder og har en unik evne til å vinne mennesker. Yrket baserer seg veldig på tillit og bygging av relasjoner, det er to egenskaper jeg har, og de kommer veldig godt med!
 2. Hva er din treningsbakgrunn?
  Svar: Jeg kommer fra en fotballbakgrunn som har lært meg veldig mye og som jeg bruker aktivt i rollen som Personlig Trener. Jeg har spilt for Sarpsborg 08 i 3 år med en drøm om å bli en stor fotballspiller, når den drømmen gikk i vasken satset jeg 100% som PT. Fotball og annen lagsport er litt annerledes, det avhenger av andre også, at du lykkes, men som Personlig Trener er det kun opp til deg, og det er utrolig deilig. Jeg ville lykkes, og det er fantastisk å gjøre det godt i yrket.
 3. Hva er dine tre styrker som personlig trener og kostholdsveileder?

Svar: Mine tre styrker i yrket er å se hele mennesket jeg har foran meg, bygge tillit og skape gode relasjoner. Faglig kunnskap må alltid ligge i bunn og grunn i tillegg til de medmenneskelige egenskapene jeg nevner her. PT-yrket handler også veldig mye om salg, og jeg anser meg selv som en svært god forhandler. Jeg har de beste menneskene rundt meg som har aktivt drevet med forhandlinger og salg i ulike yrker, og jeg har sugd til meg all av kunnskap som jeg har dratt det med inn i PT-yrket. Min beste venn, Nathaniel Ayeh, kjent grunder og eiendomsinvestor har virkelig lært meg enormt mye og rett og slett gjort meg bedre rustet på business 1 til 1 og møtet med andre mennesker.

 

 1. Hvilke tips vil du gi til de som vurderer å bli personlig trener og kostholdsveiledere?

Svar: Det beste tipset jeg kan gi til alle som ønsker å komme inn i yrket og gjøre det bra er å kjøpe boken min ‘’ Veien til fullbooket’’. Dette er en bok smekkfull med verktøy som vil gjøre deg bedre rustet i møtet med yrket og få deg til å forstå hva yrket virkelig handler om. Boken ble lansert denne uken og den finner du på veientilfullbooket.no.

Ellers som jeg sier til alle, ha tro på deg seg og gå inn i yrket med den innstilling om at du vil lykkes og gjøre dette fulltid. Dropp jobben du har nå, dropp plan B, hva hvis ikke du kommer til å klare deg som PT og gå all in. Det vil øke sjansene dine for å faktisk lykkes som Personlig Trener.

 

 1. Hvordan tror du PT rollen kommer til å utvikles i løpet av de nærmeste årene?

Svar: Jeg synes PT-rollen går i riktig retning, og jeg tror denne utviklingen vil fortsette i mange år fremover. Det er viktig for oss som Personlige Trenere at vi oppdaterer oss faglig og gir menneskene der ute et best mulig tilbud hver eneste gang. Det er et enormt marked som er langt fra mettet. Folk tar helsen sin på alvor og bruker mer og mer penger på PT.

 

Nevn tre øvelser du mener alle bør trener?

Svar: Knebøy, Markløft og Benkpress. Hvorfor? Fordi det er tre fantastiske baseøvelser som tar for seg hele kroppen.

 

Baseøvelsene trener mange muskelgrupper samtidig som de gjør at du får mest igjen for den tiden du legger i treningen din. I en hektisk hverdag har jeg fokus på at kundene mine bruker tiden mest mulig effektivt, og ved å kjøre disse tre øvelsene vil vi effektivisere tiden vår samtidig som vi blir sterke sammen.

Back to top